Klaas de Vries: ‘herindeling Landgraaf en Heerlen onvermijdelijk’

De uit Hoensbroek afkomstige Klaas de Vries (oud-minister, voormalig voorzitter van de SER en voormalig directeur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten) stelt in een advies vast dat de herindeling tussen Landgraaf en Heerlen onvermijdelijk is. De Vries heeft alle documenten, feiten en gebeurtenissen uit de afgelopen maanden en jaren bestudeerd. Gelet op de bijzondere voorgeschiedenis vanaf de herindeling in Zuid-Limburg van 1982 en op de nog immer hardnekkige sociaaleconomische problematiek in de Oostelijke Mijnstreek, is een herindeling tussen Landgraaf en Heerlen nu noodzakelijk.

Het rapport geeft een compacte en duidelijke weergave van de noodzakelijkheid van deze herindeling. Daarom bevelen wij eenieder dit rapport van harte aan.

Klik hier om het gehele adviesrapport van Klaas de Vries te lezen