Thijs Wöltgens lezing: Sociaal en sterk met het Rijnlands model

Beste familie, belangstellenden, leden van de PvdA Kerkrade en
andere afdelingen van de PvdA Limburg, goedenavond.

Hartelijk dank voor de uitnodiging om hier vanavond bij u te zijn. Het
is een bijzondere eer voor mij om de tiende Thijs Wöltgens lezing te
mogen houden. Bijzonder als financieel woordvoerder, wat hij ook
was, maar minstens zozeer omdat ik in de voetsporen mag treden van een indrukwekkende lijst sprekers in voorgaande jaren. Naast een eer voel ik ook een bijzondere verantwoordelijkheid vanavond. Zeker nadat ik vorige week een email ontving van iemand, geen PvdA-stemmer overigens, die schreef: “Ooit heb ik zelf de kortstondige kans gehad om met Thijs te spreken in de trein, zelf onderweg naar school, hij onderweg naar Den Haag. Ik had daaruit het gevoel dat hij nog één van de weinige echte Sociaal-Democraten was binnen de toenmalige fractie”. De schrijver moedigde mij aan om het sociale geweten dat hij bewonderde in Thijs Wöltgens, vast te houden in de huidige politiek. Ik weet niet of de schrijver van de email in de zaal aanwezig is, maar ik zal mijn best doen. Te beginnen met de lezing vanavond.

Klik hier voor de volledige Thijs Wöltgens lezing van Henk Nijboer.