Landgraaf voorbeeld gemeente op gebied van duurzaamheid!

Na het succesvolle zonnepanelenproject van de gemeente Landgraaf (eind 2014) besloten acht Parkstadgemeenten eind 2015 om via de stadsregio Parkstad Limburg dat voorbeeld te volgen en gezamenlijk een project te starten. Landgraaf is een van die acht gemeenten.

In februari dit jaar werd door Parkstad Limburg een Europese aanbesteding volgens de openbare procedure opgestart voor een servicepartner. Hiermee nemen de gemeenten niet alleen initiatief maar ook verantwoordelijkheid als het gaat om klimaatverandering en energietransitie.

Volta Limburg heeft de aanbesteding als serviceprovider zonnepanelen voor 7.250 huishoudens in Parkstad gewonnen. Het project is het eerste uit het beleid- en uitvoeringsprogramma Parkstad Limburg Energie Transitie (PALET) en moet de opmaat zijn naar een energieneutrale regio in 2040. De woningen worden in totaal voorzien van 101.500 panelen met een totale investering van 45,3 miljoen euro. Het Parkstad-project is voor zover bekend veruit het grootste project voor particulieren in Nederland.

Later dit jaar volgen informatieavonden voor geïnteresseerden. Burgers kunnen zich aanmelden via www.zonnepanelenprojectparkstad.nl.