Vervolggesprekken over samenwerking Landgraaf-Heerlen

Er komt een tweede ronde gesprekken met mensen uit Landgraaf en Heerlen over hun behoeften, wensen en verwachtingen van de gemeente. Deze gesprekken maken deel uit van het onderzoek naar de samenwerking tussen beide gemeenten. Voor de gesprekken worden inwoners en vertegenwoordigers van verenigingen, instellingen en bedrijven uitgenodigd. Maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden is wenselijk.

Voor de zomer heeft het expertteam, bestaande uit Wim Deetman, Wim Hazeu en Jan Mans, inspirerende en boeiende buurtgesprekken gehad om te horen hoe de mensen van Landgraaf en Heerlen denken over samenwerking tussen de twee gemeenten. Of dat nu gaat in de vorm van een lichte ambtelijke samenwerking, gedeeltelijke of gehele ambtelijke fusie, of ambtelijke en bestuurlijke fusie (herindeling).

“Als onafhankelijk expertteam vinden we het belangrijk een goed en breed beeld te krijgen van de mening die leeft in de buurten. We zijn er vooral om te luisteren”, constateert het expertteam. “De behoeften en beelden die we tegenkomen in beide gemeenten verwerken we in ons advies. Daardoor kunnen we beter de kansen en voordelen, maar ook de risico’s en nadelen van de verschillende samenwerkingsvormen op een rij zetten.”

Tijdens de eerdere gesprekken bleek dat er behoefte was om nog verder te praten. En ook het expertteam heeft behoefte de beelden uit die eerste gesprekken te toetsen. Daarom worden nu nog 5 gesprekken georganiseerd. Daarbij zijn de mensen die ook eerder al uitgenodigd waren welkom, maar ook mensen die tot nu toe niet meegepraat hebben. Om de gesprekken goed te laten verlopen vragen we om de komst vooraf aan te melden.

De gesprekken vinden plaats op de volgende avonden:

27 september, Ubach over Worms, D’r Sjtee Uul – 19.00 tot 20.30 uur.
5 oktober, Nieuwenhagen, de Belvauer – 19.00 tot 20.30 uur.
6 oktober, Heerlerbaan, de Caumerbron – 20.00 tot 21.30 uur.
10 oktober, Heerlerheide, het Corneliushuis – 18.30 tot 20.00 uur.
11 oktober, Schaesberg, het Streeperkruis – 19.00 tot 20.30 uur
Aanmelden kan door te bellen met gemeente Heerlen of Landgraaf (14 045), of via e-mail: gemeente@heerlen.nl of gemeente@landgraaf.nl.