PvdA Limburg gaat zelf nieuwe OV concessie testen

Op zaterdag 21 januari gaat de PvdA in Limburg de nieuwe OV concessie testen. Aleida Berghorst, Statenlid voor de PvdA in het Limburgs Parlement en woordvoerder mobiliteit gaat met de bus kriskras door Limburg. Onderweg stapt zij regelmatig uit om polshoogte te nemen bij haltes en buslijnen die eerder per mail of via Facebook zijn genomineerd.

Als er nergens een aansluiting gemist wordt, dan duur de reis ongeveer 15 uur en de route doorkruist 55 Limburgse dorpen en steden.

Doel
Met de actie wil PvdA Limburg ervaren hoe de nieuwe OV concessie in diverse delen van Limburg bevalt. Daarbij is aandacht voor klachten, maar er is ook aandacht voor de positieve veranderingen van de nieuwe OV concessie, denk bijvoorbeeld aan de elektrische bussen.

“We mogen best trots zijn op de nieuwe OV concessie, maar we moeten ook oog hebben voor verbeterpunten. Limburg verdient het best mogelijk OV! Door zelf door Limburg te reizen kan ik de bij de PvdA binnengekomen pijnpunten zelf ervaren en beoordelen.”

De Kakert en Winkelcentrum Op de Kamp
De bereikbaarheid van winkelcentrum Op de Kamp en de Kakert is genomineerd. Volgens de OV app is het winkelcentrum goed bereikbaar, maar reizigers denken daar anders over. Reden genoeg voor Aleida om op onderzoek uit te gaan, daarom stapt zij om 14.18 uur op busstation Heerlen op lijn 23 naar Ubachs over Worms.

Om 15.00 uur is zij weer terug op station Heerlen waar zij haar reis vervolgt met de stoptrein naar Roermond.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met: a.berghorst@prvlimburg.nl