Casper Gelderblom: Make Amazon Pay!

Vandaag sprak ons afdelingslid Casper Gelderblom bij De Nieuws BV op NPO Radio 1 over het oprichten van een vakbond voor Amazon werknemers. Dit gesprek is hier te volgen: https://www.nporadio1.nl/…/74915-2021-04-06-komt-er-een…
Casper Gelderblom is voormalig bestuurslid van de PvdA Heerlen, promovendus aan de European University Institute, en namens Progressive International coördinator van de wereldwijde Make Amazon Pay campagne. Over #MakeAmazonPay schreef hij eerder dit stuk voor The Guardian: https://www.theguardian.com/…/black-friday-global…
De oproep voor een eerlijke beloning voor Amazon medewerkers is dus niet uit de lucht gegrepen. Eerder vroeg onze fractieleider in Heerlen Henk Verreck middels raadsvragen al aandacht voor de zwakke positie van Amazon werknemers, dit naar aanleiding van het nieuws dat Amazon een distributiecentrum in Heerlen wilt openen. We juichen deze investering in onze regio graag toe maar willen wel dat de toekomstige werknemers uit Parkstad een eerlijke beloning krijgen voor hun arbeid!